8 Temmuz 2012 Pazar

Notebookların Getirdikleri Avantajlar

Notebooklar hayatımıza ilk girdiğinde başta daha kaba, daha hantal ve güncel bilgisayarlarından çok daha düşük özelliklere sahiplerdi.Taşınabilir olsalar bile gerek pil ömrü, gerek ağırlıkları, gerek kullanım kolaylığı açısından amaçlarına çok hizmet etmiyorlardı. Zamanla notebook bilgisayarların gelişmesi ile notebook fiyatları yükselmişse bile bu yükseliş kullanım kolaylığı açısından normal karşılanmalıdır.

Bir kafeye gidip oturduğumuzda bile notebook bilgisayarı açık çok sayıda insan görebiliyoruz.Bazıları çalışıyor, bazıları tanıdıkları ile konuşuyor ya da faturalarını ödüyor. İnsanlar bütün işlerini rahatça yapabiliyorlar. Notebook sahibi olan insanlar için uzun otobüs veya tren yolculukları artık hiç sıkıcı değil. Evimiz gibi olan ve içinde bütün önemli belgelerini barındıran bu bilgisayarlarının, yolculuk sırasında bile yanımızda olması büyük bir avantajdır.

Notebookların değeri wireless teknolojisinin gelişimi ile oldukça arttı. Birçok restoran, bar, cafe ya da herhangi bir işletmede notebook bilgisayarlarla internete bağlanabiliyor. Bizn bu kolaylıklardan yararlanırken notebook fiyatları da aslında günden güne düşüş göstermekte. Bunun en büyük etkenlerinden biri yeni teknolojik bilgisayarların çeşitlenmesidir. Netbook, ebook, akıllı cep telefonu, pad bilgisayarlar gibi donanımların üretilip, satılmaya başlanması notebook fiyatlarını daha normal hale getirmiştir. 

Elbette bu daha çok kullanıcıların tercihleriyle ilgilidir. En iyi özelliklere sahip bir notebook almayı İhtiyacı olmadığı halde düşünen kişi fiyatından da şikayetçi olmamalıdır.

Yorum Gönder

Credits
Notebook Yedek Parça | Notebook Yedek Parça